300 DAGERS RETURRÄTT
1-3 HVERDAGAR
FRI FRAGT FRÅN 499 KR
250.000 DANSKA ANVÄNDARE OSS

Över 15 års erfarenhet
med Mac, iPhone, iPad & IT

Filtrer produkter

Utrustning
Hane
vis flere mindre
Hona
vis flere mindre
Längd
Möjlighet att plocka upp i Köpenhamn
Producenter
vis flere mindre
Kategori
Pris
kr kr
MFi godkänd
Laddningseffekt
vis flere mindre
Ljud
Video
vis flere mindre
Filter
USB-C

USB-C

Det finns 270 produkter.
(USB typ C)! Denna port är framtidens kontakt på datorer och kanske Apples nya Thunderbolt. Inom några år kommer det att vara standard på nya enheter för att ersätta den välbekanta USB-uttaget. USB-C stöder video, data, ljud och ström, och...
läs mer
Visar 1 - 54 av 270 artiklar
USB-C

(USB typ C)! Denna port är framtidens kontakt på datorer och kanske Apples nya Thunderbolt. Inom några år kommer det att vara standard på nya enheter för att ersätta den välbekanta USB-uttaget. USB-C stöder video, data, ljud och ström, och Thunderbolt 3 gör det också. Thunderbolt 3 är dock i första hand en data port som har USB-C inbyggt. Kolla in vårt utbud av produkter baserade på den nya standarden, USB-C.

Generation201820172016201520142013
MacBook Air 11 "& 13" 
Macbook  
MacBook Pro 13 "& 15" näthinnan   
MacBook Pro 13 "med och utan Touchbar    
MacBook Pro 15 "med Touchbar   
iMac 21,5 "
iMac 27 "
Mac mini
iMac Pro
Mac Pro

Vad är skillnaden mellan Thunderbolt 3 och USB-C?

USB-C stöder video, data, ljud och ström, och Thunderbolt 3 gör det också. Thunderbolt 3 är dock i första hand en data port som har USB-C inbyggt för andra funktioner. Thunderbolt 3 bygger upp några enstaka funktioner på USB-C. Thunderbolt 3 är mycket snabbare med 50Gbps jämfört med 10 Gbit/s som USB-C kan leverera. Samtidigt stöder Thunderbolt 3 mer video vid 8K @ 60Hz och stöder upp till 7 enheter i följd.

USB-C till videoadaptrar

Du använder USB-C för videoadaptrar eftersom det är många gånger billigare. Kostnaden för en adapter för Thunderbolt inleddes sommaren 2017 vid cirka 3 000 kr., medan priset för USB-C börjar på cirka 50 kr. en Thunderbolt-adapter är i själva verket ett nytt grafikkort som du sätter direkt i moderkortet på din MAC (via Thunderbolt), och det Förbättrar din Mac, till exempel, ger en bättre spelupplevelse. Detta innebär dock också att priserna är mycket olika på USB och Thunderbolt. Detsamma gäller de tidigare versionerna med Thunderbolt 1 och 2 Med Mini DisplayPort Inbyggda.

USB-C har redan använts i stor utsträckning under sitt första år eftersom alla enheter använder det: Android mobiler och PC i alla former kommer idag med USB-C. Detta är första gången som vi ser något som liknar en verklig universell standard.

Men det är inte riktigt lika universellt som man kan önska. USB-C till HDMI-adaptrar är super för din Mac, men de fungerar inte för Android-telefoner. Du kan också få USB-C-kablar som bara stöder USB 3,0 eller till och med 2,0 hastigheter eftersom USB Association har beslutat att förlänga standarden. På Mackablar.se tror vi att det är något Juks och att det gör det svårare för konsumenterna, så vi gör vad vi kan för att berätta vilken kabel du köper och vilka enheter det fungerar för.

Varje adapter eller docka

Den första USB-C-enheter vi hade här på Mackablar.se var USB-C-dockor med många grindar. Det var för att Apple med MacBook gjorde det omöjligt att använda mer än en enda plugg, och därför adaptrar måste vara mycket. Lyckligtvis kan den nya MacBook Pro göra mer, eftersom den lilla versionen kommer med 2 USB-C-kontakter med Thunderbolt 3, medan de 2 stora versionerna kommer med 4 kontakter.

Det är dock fortfarande stor nytta av att ladda ner från en docka, eftersom en docka för en MacBook Pro ger en hel del alternativ från en enda kontakt. Idag finns det dock många olika alternativ.

Du kan hitta dockor som har flera videoportar eller dataportar. Dessa bryggor fungerar på det sätt som bara en av videoportarna fungerar i taget, eftersom USB-C inte stöder flera videosignaler på samma kontakt. Om du behöver använda flera externa bildskärmar måste du använda flera portar för att göra det. Här kan lösningen vara Thunderbolt 3, som har stöd för upp till 4 bildskärmar per uttag och mycket mer data. Dock är Thunderbolt 3 betydligt dyrare som nämnts.

Begränsningar

USB-C är inte bara bra. USB-C har ett antal begränsningar som gör att särskilt MAC-användare kan känna sig lite begränsad. Du kan köpa dockor med mer än 2x USB-C-portar som stöder upp till 5 Gbit/s, men om du ansluter 3 USB3 skivor till din Mac via en enda USB-C-kontakt, kommer din docka vara mycket instabil.

USB-C har bara stöd för 10 Gbit/s, vilket inte är mycket jämfört med de andra portarna som Mac har haft i åratal. Thunderbolt 2 undTill exempel stöder 20 Gbps och upp till 3 bildskärmar, där USB-C endast stöder en enda bildskärm. Lyckligtvis, MacBook Pro, den ny iMac ' s, iMac proffsen, och framtida Macs ' kommer med Thunderbolt 3.

Den här versionen av Thunderbolt är inte begränsad på samma sätt som USB-C, och Lyckligtvis är Thunderbolt 3 inbyggt i USB-C, vilket låter dig undvika 2 adaptrar. TB3 (Thunderbolt 3) stöder upp till 8 k video, 4 bildskärmar och upp till 40 Gbit/s.

USB-C fungerar även som videoport

USB-C-video är vanligtvis inställd så att HDMI-adaptrar fungerar med video upp till 4K vid 30hz. men vi har hittat exempel som inte passar in helt. Den senaste adaptern från Hyper klarar med 60Hz. alla USB-C till Mini DisplayPort och DisplayPort stöder 4K @ 60Hz. och bara 60Hz är oftast riktigt bra när du arbetar på din dator.

Det är vad nästan alla andra PC-bildskärmar använder om vi ser tillbaka från 90-talet och till idag. 60Hz är mindre viktigt för video eftersom videon är nästan aldrig gjort med fler bilder än 30 per sekund (i USA) eller 24 per sekund (i EU).

USB-C stöder laddning upp till 100W för datorer, och detsamma gäller för mobiler, även om det inte finns några mobiltelefoner ännu att ladda på 100W. Alla Mac ́s kan laddas med 100W. Den största MacBook Pro använder endast 87W för laddning, så det innebär att en USB-C-kabel kan alltid användas för en Mac.

Den nya iMac med Thunderbolt 3/USB-C kan dock inte få ström via USB-C-porten. Det skulle använda mer än 100W, vilket inte är möjligt.

USB-C till Mac och datorer med Windows

USB-C är inte bara för Mac ' s. Många datorer med Windows kommer med kontakten, och smart nog fungerar alla samma adaptrar, och de kan göra exakt samma oavsett om du kör iOS, Linux eller Windows. Faktum är att endast företaget Hyper gör adaptrar som bara fungerar på MacBook Pro: de två portarna passar bara i MacBook Pro, men är också en Thunderbolt 3 Hyper-adapter.

USB-C är en universell ingång som kan användas för alla fyra huvud anslutnings lägena:

Video, ljud, data och Makt.

Just nu har bara Apple satt 100% på USB-C och därför är det nödvändigt att använda adaptrar för att ansluta, till exempel en extern hårddisk till din MacBook. Innan pluggen är helt träffad och flera företag satsar på det, kommer det att finnas få enheter med ingången. Vi tvivlar dock inte på att fler företag kommer att följa. Den nya ingången är mycket kraftfull och stöder helt tik 8K upplösning, som DisplayPort 1,3.

Här på Mackabler vi tror att inom några år kommer det att finnas stor efterfrågan på utrustning för USB typ C, eftersom det är verkligen smart att bara behöva använda en enda kontakt för sin dator. På Mackablar.se har vi samlat de användbara kablarna för dig, som har tur att äga en av de nya enheterna med USB-C.