300 DAGERS RETURRÄTT
1-3 HVERDAGAR
FRI FRAGT FRÅN 499 KR
250.000 DANSKA ANVÄNDARE OSS

Över 15 års erfarenhet
med Mac, iPhone, iPad & IT

Filtrer produkter

Utrustning
Pris
kr kr
Producenter
vis flere mindre
MACS
Filter

Mac batterier til reparation

Det finns 6 produkter.
Mac-batterier för reparation Vad kan man använda ett batteri till Mac för? Ett batteri till Macbook kan användas för att ersätta det gamla batteriet i din Mac om det har dött eller inte håller ström så länge som det brukade. Detta är en naturlig följd av användning, så de flesta kommer att nå en...
läs mer
Visar 1 - 6 av 6 artiklar
Mac batterier til reparation

Mac-batterier för reparation

Vad kan man använda ett batteri till Mac för?

Ett batteri till Macbook kan användas för att ersätta det gamla batteriet i din Mac om det har dött eller inte håller ström så länge som det brukade. Detta är en naturlig följd av användning, så de flesta kommer att nå en punkt där det är fördelaktigt att byta ut det.

Dessutom kan det hända många saker med batteriet som gör att det går sönder, som överbelastning eller vattenskada, vilket gör att det inte längre fungerar som det ska. Det är bra att kunna byta ut det själv efter behov för att få din Macbook att fungera igen.

Batterierna här på sidan fungerar som reservdelar och är av originalkvalitet, så du kan förvänta dig att få ett batteri som är lika bra som det ursprungliga batteriet i din Macbook. Eftersom de fungerar som reservdelar måste du också kunna installera batteriet i din Macbook själv.

Hur väljer man rätt batteri till Mac?

När du ska välja rätt batteri till din Mac är första steget naturligtvis att hitta det som passar din Mac-version. För de olika batterierna anges alltid i titeln vilken typ de hör till, det vill säga Pro, Air osv., och vilken skärmstorlek i tum som den aktuella Macen har.

Mer specifikt anges vilket årtal det hör till, så att du snabbt kan sortera bland dem, och viktigast av allt, det finns ett modellnummer som exakt berättar vilken modell batteriet passar till. Om du känner till modellnumret på din Macbook och det matchar batteriet, är det alltid rätt.

Du kan också komma långt genom att utgå från typ och årtal, men om du vill vara helt säker kan du hitta modellnumret genom att gå till "Om den här Macen" på din Mac eller genom att titta på märket på baksidan, där det bör finnas om du fortfarande har det där.

Dessutom kan du också överväga vilken kvalitet du vill ha på batteriet. Här rekommenderar vi alltid att skaffa ett batteri till Mac av originalkvalitet, eftersom det garanterar att det inte finns några problem, till skillnad från kopior där det är svårt att veta vad de uppfyller.

Hur installerar man ett batteri till Mac?

För att installera ditt nya batteri till Mac måste du först skruva av baksidan på din Macbook. Detta kan göras med små skruvmejslar (vi har olika typer, sök bara efter skruvmejslar), där det sitter små skruvar på baksidan av din Mac som bara behöver skruvas loss.

Sedan finns det en strömkabel som ansluter moderkortet och batteriet som måste tas ur. Det rekommenderas att göra detta med en bit plast eller liknande, eftersom du annars kan få en liten stöt från kabeln, vilket kan vara en obehaglig upplevelse.

När det är gjort ska du leta efter ett par små skruvar som håller fast batteriet. Dessa ska skruvas loss, varpå du kan försiktigt ta ut batteriet. Efter att batteriet är ute ska du bara sätta in det nya batteriet och följa samma steg i omvänd ordning.

Alltså: Sätt i batteriet, skruva fast skruvarna, anslut strömkabeln till batteriet, skruva på baksidan och du är klar. Om det är första gången du försöker kan det vara bra att också titta på en Youtube-guide, eftersom det ger en bra visuell representation av vad det handlar om.

Vilka fördelar finns med ett batteri till Mac?

Det finns många fördelar med att kunna byta batteriet själv på din Mac, där den största naturligtvis är att du kan spara mycket pengar. Du kan nämligen själv hitta batteriet till det pris du vill betala, vilket kan resultera i stora besparingar jämfört med återförsäljaren.

Du slipper också betala timlön för att få det fixat hos en återförsäljare eller en Mac/phonefixare, vilket ofta kan bidra betydligt till kostnaderna. Särskilt om det måste skickas tillbaka till den ursprungliga tillverkaren för att bli fixat, vilket kan vara dyrt.

Dessutom är det praktiskt att lära sig hur man fixar sin utrustning, där förfarandet med många olika enheter övergripande är detsamma. Så det du kan lära dig genom att byta ut på din Mac kommer du också att kunna använda för att byta ut på din iPhone och din iPad osv.

En av de största fördelarna är också att det kan fixas ganska snabbt, särskilt jämfört med om du måste få någon annan att göra det. Om du är lite tekniskt lagd och vet hur man använder en skruvmejsel kan du fixa en utbyte på mindre än en halvtimme, vilket är ganska snabbt.

Vad ska man vara uppmärksam på med ett batteri till Mac?

För det första bör du vara medveten om att så snart du har öppnat din Mac så förlorar du garantin från Apples sida, eftersom de inte kan stå för reparationer som du själv har gjort i din Mac. Detta är naturligtvis bara relevant för nyare modeller eftersom garantin ändå har löpt ut för äldre modeller.

Dessutom är det naturligtvis viktigt att vara försiktig när du arbetar med känslig hårdvara som finns i din Mac. Det är tråkigt om du råkar tappa något tungt över insidan av din Mac eller ännu värre, den kopp kaffe du har bredvid.

Kvaliteten på batteriet nämndes ovan, men det är viktigt att nämna det igen, eftersom det kan ha stor betydelse både för annan hårdvara i din Mac och för den upplevelse du kommer att få när det är installerat. Ett dåligt batteri kan ge en överraskande negativ effekt.

Till sist spelar åldern på resten av hårdvaran i din Mac roll. Om du har en gammal Mac där många delar närmar sig sin utgångsdatum kommer batteribyte förmodligen inte att kännas precis som nytt, eftersom de andra delarna drar ner prestandan.

iaai