300 DAGERS RETURRÄTT
1-3 HVERDAGAR
FRI FRAGT FRÅN 499 KR
250.000 DANSKA ANVÄNDARE OSS

Över 15 års erfarenhet
med Mac, iPhone, iPad & IT

Filtrer produkter

Utrustning
Pris
kr kr
Hona
Möjlighet att plocka upp i Köpenhamn
Producenter
vis flere mindre
Iphone
Filter

Smart Sensor

Det finns 58 produkter.
Smart sensor Vad är en smart sensor? En smart sensor är helt enkelt en sensor som är ansluten till wifi eller på annat sätt till nätet, vilket ger dig möjlighet att kontinuerligt få uppdateringar och/eller ställa in den. Du får därmed mycket större kontroll över dina sensorer i hemmet genom att...
läs mer
Visar 1 - 54 av 58 artiklar
Smart Sensor

Smart sensor

Vad är en smart sensor?

En smart sensor är helt enkelt en sensor som är ansluten till wifi eller på annat sätt till nätet, vilket ger dig möjlighet att kontinuerligt få uppdateringar och/eller ställa in den. Du får därmed mycket större kontroll över dina sensorer i hemmet genom att kunna koppla samman dem alla i samma nätverk, vilket gör dem enkla att styra. Detta blir särskilt effektivt när det kombineras med en central styrenhet som Alexa Echo eller en Xiaomi gateway, som kan hantera kommunikationen effektivt mellan dig och de anslutna enheterna. Eftersom smarta sensorer fungerar när de är anslutna till nätet innebär det också att du kan få åtkomst till dem var som helst där du själv har anslutning, vilket ger dig möjlighet att få aviseringar eller på annat sätt komma åt dem även om du befinner dig på andra sidan jorden. På det sättet vet du alltid vad som händer i ditt hem.

Vad kan jag styra med en smart sensor?

Med smarta sensorer kan du styra en mängd olika saker. Ta till exempel något så praktiskt som en smart eluttag, som kan sättas i ett vägguttag och sedan fungera som ett vanligt uttag. Men det är anslutet till nätet, vilket innebär att du kan styra hur och när strömmen ska vara påslagen i uttaget. På det sättet kan du enkelt reglera strömförbrukningen runt om i huset. Det är särskilt praktiskt om du har gått ut genom dörren och glömt att stänga av något, då räcker det med ett klick på din smartphone för att ordna det. Dessutom har vi ett antal praktiska sensorer för att mäta viktiga variationer, som till exempel en temperatur- och fuktighetsmätare, en läckagedetektor, en rökdetektor och en rörelsesensor. Genom att kombinera dessa kan du enkelt övervaka relevanta riskfaktorer i hemmet utan att behöva vara fysiskt närvarande, eftersom de är smarta och därmed anslutna till nätet. Dessutom finns det ett antal praktiska möjligheter, som en smart blodtrycksmätare, smart termometer och smart våg. De är utformade för att ge dig detaljerad information så enkelt som möjligt. På så sätt blir det lättare att få en överblick över din hälsodata.

Hur utnyttjar jag mina smarta sensorer på bästa sätt?

Smarta sensorer har en stark nätverkseffekt, vilket innebär att ju fler du har av dem, desto mer effektiva blir de. För att få maximal nytta av rörelsesensorer vid fönstren, till exempel, är det bäst att ha en för varje fönster istället för bara en för ett fönster, eftersom det ger dig bästa möjliga data. Samma sak kan sägas om smarta eluttag, där optimal täckning skulle vara att täcka hela strömförbrukningen i huset. Så det bästa sättet att använda dina smarta sensorer i ditt smarta hem är att täcka så brett som möjligt för att kunna styra effektivt genom centralen. Eftersom det kan vara ett större projekt att täcka allt i huset med smart utrustning kan det rekommenderas att börja med de platser med högst variation eller förbrukning. Dessutom är det självklart viktigt att de har bra tillgång till wifi, eftersom de annars inte kan kommunicera.

iaai