300 DAGERS RETURRÄTT
1-3 HVERDAGAR
GRATIS FRAGT FRÅN 500 KR
100.000 DANSKA ANVÄNDARE OSS
Om os

Över 15 års erfarenhet
med Mac, iPhone, iPad & IT

Filter by

Utrustning
Hane
Hona
Categories
Price
kr kr
Manufacturers
more... less
Längd
more... less
Produktgaranti
Ljud
Video
Möjlighet att plocka upp i Köpenhamn
Filter
Thunderbolt

Thunderbolt

Det finns 32 produkter.
Här är alla Thunderbolt-adaptrar vi har. Vi expanderar ständigt med nya adaptrar från Thunderbolt eftersom det är den senaste adaptern, och det är med alla alternativ. Thunderbolt bör först ha varit en anslutning som endast gjordes med hjälp av ljus, en så kallad optisk anslutning, men det var för många problem med det och det var för dyrt, så Apple och Intel bestämde sig för att börja med en normal fysisk anslutning , också uppgradera den när det är möjligt, men Thunderbolt kan...
läs mer
Visar 1 - 32 av 32 artiklar
Thunderbolt

Här är alla Thunderbolt-adaptrar vi har. Vi expanderar ständigt med nya adaptrar från Thunderbolt eftersom det är den senaste adaptern, och det är med alla alternativ.

Thunderbolt bör först ha varit en anslutning som endast gjordes med hjälp av ljus, en så kallad optisk anslutning, men det var för många problem med det och det var för dyrt, så Apple och Intel bestämde sig för att börja med en normal fysisk anslutning , också uppgradera den när det är möjligt, men Thunderbolt kan överföra upp till 10 Gbit/s på båda sätt, och Thunderbolt 2-överföring 20 Gbit/s på båda sätt. Thunderbolt började kallas Light Peak och visades först i 2009. 

Thunderbolt används för att överföra data från t ex en hårddisk eller en kortläsare till din hårddisk, men Thunderbolt har också en inbyggd Mini DisplayPort, så den kan även användas för externa bildskärmar, detta är den Thunderbolt som oftast används för. 

Thunderbolt är mycket snabb om du jämför hastigheten med USB 2,0 på 480 Mbit/s, FireWire 800mbit/s, USB 3,0 med 5 Gbit/S är Thunderbolt med 10Gbit/s x2 och Thunderbolt 2 med 20 Gbit/s x2 överlägsen.

Inte bara är Thunderbolt fast, Thunderbolt har också några helt nya funktioner, Thunderbolt är ansluten direkt till moderkortet och kan ansluta tillbehör direkt till det kallas en PCI-port, det är en sådan port ditt nätverkskort och grafikkort sitter också i, det innebär att Thunderbolt kan göra tillbehör som tidigare var tvungna att vara interna, annars var hastigheten inte tillräckligt snabb, externt. Så Thunderbolt kan förvandla din bärbara dator till ett skrivbord, eftersom du nu kan ansluta så mycket tillbehör som du vill utan att behöva öppna datorn. 

Det finns redan Thunderbolt-grafikkort, ljudkort, nätverkskort och mycket mer ut, men priset är fortfarande för hög.

Eftersom Thunderbolt kan ansluta direkt till moderkortet är det möjligt att skapa en USB3 Hub som, oavsett om MAC-datorn har USB3 eller inte, stöder USB3.

Thunderbolt är helt bakåtkompatibel med allt Tillbehör för Mini DisplayPort, dvs alla skärmar och andra som har denna kontakt kan användas i en Mac med Thunderbolt. Mini DisplayPort, å andra sidan, är inte förkompatibel, så en Thunderbolt-skärm fungerar inte på en Mac med Mini DisplayPort. 

En Thunderbolt-kabel kan vara högst 3 meter lång, som släpps 100 meter Thunderbolt-kablar men dessa är optiska. 

Vilka Mac har Thunderbolt/thunderbolt2? 

Generation201520142013201220112010
MacBook Air 11  
MacBook Air 13
Macbook    
MacBook Pro 13 
MacBook Pro 13 Retina-skärm    
MacBook Pro 15
MacBook Pro 15 Retina-skärm     
MacBook Pro 17    
iMac 21,5 "
iMac 27 "
Mac mini