300 DAGERS RETURRÄTT
1-3 HVERDAGAR
FRI FRAGT FRÅN 499 KR
250.000 DANSKA ANVÄNDARE OSS

Över 15 års erfarenhet
med Mac, iPhone, iPad & IT

Så här ansluter du flera skärmar till din M1 och M2 Mac

Om du just har förvärvat en ny Mac med en Apple Silicon M1/M2-chip, kanske du har stött på problem när du försöker ansluta mer än en extern skärm. I den här guiden kommer vi att förklara varför du upplever detta problem och hur du löser det.

Apple har länge velat producera sina egna chips och flytta bort från Intel, som har levererat chips till deras datorer i många år. Tiden är förbi och Apple har nu lanserat sina egna Apple Silicon M1 och M2 (M står för Mac) chips till sina Mac-datorer.

Dessa chips är specialutvecklade för Mac, för att uppnå bästa prestanda, bästa funktioner och samtidigt göra det på ett energieffektivt sätt.

Du kan läsa mer om deras M2-chip här: https://www.apple.com/se/newsroom/2022/06/apple-unveils-m2-with-breakthrough-performance-and-capabilities/.

Varför är det bara möjligt att ansluta en bildskärm?

Bortsett från de imponerande resultaten som dessa nya chips levererar, har de också sina brister. Här syftar vi naturligtvis på deras begränsning när det gäller att ansluta mer än en extern skärm.

Detta är en stor begränsning eftersom många som arbetar på Mac ofta använder två skärmar medan deras Mac är i Clamshell-läge (MacBook-en är hopfälld).

M1 och M2 stöder endast en enda skärm* och det är inte möjligt att ansluta två - åtminstone inte utan tredjepartshårdvara och tillhörande programvara.

* Standardversionen av M1 och M2-chipen stöder endast en enda extern skärm. De kraftfullare versionerna av M1; Pro, Max och Ultra kan hantera flera.

Se tabellen nedan för en översikt:

M1/M2 Chip-modell:Modell med detta chip:Antal externa bildskärmar:
M1 UltraMac Studio5
M1 Max (Mac Studio)Mac Studio4
M1 / M2 Max (MacBook Pro 14/16")MacBook Pro 14/16"3
M1 / M2 ProMacBook Pro 14/16"2
M1 / M2MacBook Air (2020), Mac Mini (2020)*, MacBook Pro 13 (2020), iMac 24" (2021), Macbook Air (2022), MacBook Pro 13 (2022)1 (2: Mac Mini via HDMI)*

Hur ansluter jag två eller flera skärmar till min M1/M2 Mac?

Om du har planer på att ansluta mer än en extern skärm behöver du en lösning som tillåter det. Här kommer DisplayLink in i bilden, vilket i huvudsak "lurar" din Mac att tro att det finns flera skärmar anslutna.

Företaget DisplayLink har utvecklat en teknologi som har gjort det enkelt och smidigt att ansluta sina skärmar med USB så att du inte stöter på begränsningar när du ska skapa den optimala arbetsstationen.


En sådan adapter har vi i vårt sortiment och det är också något vi använder på kontoret. Du kan ta en närmare titt på adaptern här:

När du väl har anslutit adaptrern måste du installera DisplayLinks programvara. Denna programvara fångar upp skärmen som är ansluten via DisplayLink-adaptern och presenterar den för MacOS som om den är ansluten traditionellt.

Därefter fungerar allt som vanligt och kräver ingen tekniskt skicklighet att använda. Observera dock att denna programvara alltid måste köras när du vill ansluta mer än en extern skärm.

Se vår videoguide som visar hur du använder en DisplayLink

Har du problem med anslutningen?

Om du har svårigheter att få din nya DisplayLink-adapter att fungera är du mer än välkommen att kontakta oss. Tillsammans med dig ska vi göra vårt bästa för att hitta en lösning så att det fungerar.

Du hittar våra kontaktuppgifter här: https://mackablar.se/kategori/kundservice-4.