300 DAGERS RETURRÄTT
1-3 HVERDAGAR
GRATIS FRAGT FRÅN 400 KR
50.000 DANSKA ANVÄNDARE OSS

Över 10 års erfarenhet
med Mac, iPhone, iPad & IT

Såhär tar du hand om dina kablar bäst

Vill du hänga med fler artiklar som denna?

iPhone-laddningskabel

För att förlänga en kabels livslängd (oberoende av kvalitet och kabel) ska man alltid se till att undvika att böja den. Ju fler gånger du böjer kabeln, desto större är sannolikheten att kabeln går sönder. Garantin täcker inte om kabeln går sönder på grund av böjande. Därför kan det löna sig att se till att kabeln är så rak som möjligt.

 iPhone-headset
Headsetet är otroligt bräckligt i förhållande till laddningskablar i den meningen att sladden är mycket tunnare, och därför kan den böjas mer och därmed brytas lättare. Därför ska man se till att inte göra några veck eller extrema böjar eftersom att detta förringar headsetets livslängd. Därför ska du alltid se till att hålla kabeln så rak som möjligt och böja den mjukt.

Många har en tendens att vrida headset runt sin telefon och det ska man låta bli om man vill förlänga livslängden. Den ständiga böjningen och utrullningen gör att trådarna inuti blir mycket bräckliga och så småningom bryts.

   Thunderbolt/Mini DisplayPort-kabel
Det är också viktigt att se till att kablarna inte spricker när man använder sin dator. En spricka försämrar kabelns livslängd om den utsätts för tryck, vilket kan leda till att ledningarna inuti kabeln går av och därmed försvinner anslutningen och kabeln är därmed defekt. Därför ska du alltid se till att det inte finns några böjningar någonstans på ledningen.

Någon kanske inte har ett bord som är tillräckligt nära TV:n när de använder kabeln, och därför frestas de att dra kabeln så långt de kan. Det leder till att kabeln bryts. Om man gör det tillräckligt ofta kan man vara säker på att kabeln dör.

 

 

Dessa "regler" gäller för alla kablar vi och andra säljer.