300 DAGERS RETURRÄTT
1-3 HVERDAGAR
GRATIS FRAGT FRÅN 400 KR
50.000 DANSKA ANVÄNDARE OSS

Över 10 års erfarenhet
med Mac, iPhone, iPad & IT

Din guide för olika videoutgångar

Vill du hänga med fler artiklar som denna?

Wilken videoutgång har min Mac?

Det kan vara svårt att skilja mellan olika videoutgångar eftersom de blandar är mycket lika, gryningen är en guide som hjälper dig att snabbt ta reda på Marticus video anlsutningar din Mac-dator. Denna guide gäller för alla Mac, både iMac, Mac mini, MacBook proffsen, MacBook Air, MacBook, Mac Pro.

Mini DisplayPort/Thunderbolt

Mini display port är den mest av videoport. Sedan 2010 har alla Mac-datorer hade det, också de Norge nyaste. Mini display port finländare ocksaw i flesta Mac-datorer från 2009 och a från 2008, men mini display port stöder inteljud.

Kännetecknet för minidisplay Gate är den lila hörnet som är avskuret.

Här kan du titta på den nya MacBook med Thunderbolt eller Thunderbolt 2, eller ett hem förändring med mini-display-porten. Alla mini display-Portstillbehör fungerar med Thunderbolt, medan det aldrig fungerar i motsatt håll. 

Mini DVI

Mini DVI är en vidareutveckling av normala DVI-omkopplaren. Den är digital, men stöder inteljud.

Här kan du se kontakten:

För att veta skillnaden mellan detta och en minidisplay-port ska man Titan på hörnet som är är avskuret, eftersom att mini DVI har rundade hörn. 

Micro DVI

Micro DVI var exklusivt använt i MacBook Air 13 2007, den första MacBook Air. Vid denna tid hatar Apple inte utvecklat mini display-kontaken och den andra switchen de använde-mini DVI-var helt enkelt den stora för att att passa i den lila maskinen.

Hdmi

Apple är mejerismör Helm HDMI. Då alla andra PC-tillverkare form om till HDMI valde Apple att gå omkring till sin nästas egen mini display port, eftersom stödde högre upplöering vet tidspunkten. Men Apples MacBook Pro Retina, både i 13 "och 15" versionerna, levereras med en HDMI-in, förtjänar byta Ockthen en plats i gryningen EA. Apple har men så flinka med att skriva HDMI på switchen.

HDMI stöder upp till 4K (4096 x 2160) och kabeln stöder ocksaw ljud, nätverk, strömförsörjning och andra funktioner. De flesta av dem fungerar inte på MAC. 4K fungerar bara på den senaste generationen AV 15 "/13" MacBook Pro Retina. 

Dvi

DVI-omkopplaren används främst på Apple Pro-maskiner, som MacBook Pro med den gamla designen unibody, men även den sista generationen av Mac Pro har fortfarande-omkopplaren. DVI är kontakten som används mest till Anslut Windows datorer till deras skärmar. DVI stöder upp till 2560x1600px, alltsaw Apples egen 30 "SKÄRM. Eller Apples nya 27 "skärm på 2560x1440px, men dessa kommer endast med Mini DisplayPort.

DVI stöder inte Hovmantorp med nålform på nålen-dator.

Det är lätt att känna igen DVI-kontakter som att de oftast är vita.

Vga

VGA är den äldsta slå på Dawn listan. Om din Mac-dator har kontakten så långt det är, gammal. Men kontakten används fortfarande mycket, Special till projektorer och bildrörsskärmar. VGA är den enda switch som är analog. DVI har både en analog och en digital anference men VGA är analog. VGA-stöder inteljud.

Det är lätt att känna igen VGA-switch som att oftast är på.